Лідер інженерних систем в Україні

EXSYS – Excellent Engineering Systems

Головна / Огляд проектів / Монтаж вентиляції та кондиціювання в ресторані

Монтаж вентиляції та кондиціювання в ресторані

Реалізація вентиляції і кондиціонування в ресторані

Об’єкт: Ресторан «Хачапурі і вино»

Які роботи виконали на об’єкті наші фахівці? 

  • приточно-витяжна вентиляція;
  • система видалення диму;
  • система кондиціонування на базі напівпромислових і побутових касетних,напольно-стельових і настінних кондиціонерах марки Haier.

 

Система вентиляції в рестораніЯке завдання ми вирішили на цьому об’єкті?

Глобально вентиляція ресторану складається з основної загальнообмінною припливно-витяжної системи, яка підтримує мікроклімат основних залів і технологічних систем, таких як витяжки з кухні і приплив для підпору цієї технології.

Система основної вентиляції забезпечує оптимальні параметри повітря в залах ресторану. Через систему припливних каналів підготовлене повітря потрапляє в робочу зону і асимілює надлишки тепла та влаги, пил, запахи та інші забруднення і видаляється в систему витяжних повітропроводів. Варто відзначити важливий нюанс – в залах ресторану необхідно завжди підтримувати невеликий надлишковий тиск. В іншому випадку є ризик перетікання забрудненого кухонного повітря.

Серцем основної системи є припливно-витяжна установка на 10 000 м3 / год польського виробництва від компанії VTS. В установці знаходяться припливний і витяжний вентилятори, електричний калорифер, фільтри і рекуператор тепла, який економить понад 20 000 кВт / годин на зимові місяці що еквівалентно більше 60 000 грн / міс.

Система вентиляції та економія

Технологічні системи включають в себе витяжку від гарячого і холодного цеху кухні, загальнообміну установку, яка служить для підтримки негативного тиску, припливний повітропровід для підпору парасольок, а також витяжну систему видалення диму від дров’яного мангала і піца печі.

Для гарячого і холодного цеху все відносно просто. Вентиляторами повітря видаляється через технологічні парасолі і викидається вище коника даху. З системою видалення диму від піца печі і мангала все складніше, тому що ми стикаємося з високою температурою і продуктами згоряння дров.Таке завдання може бути вирішена тільки за допомогою гідрофільтрах, електростатичного та вугільного фільтрів. Гідрофільтр за допомогою розпилювання води асимілює основний обсяг жиру, сажі і диму, а фінальна очищення і додаткове видалення запахів нам дає електростатика і вугілля.

Окремо хотілося б приділити увагу припливної системі повітряного підпору кухні. У класичному варіанті необхідно передбачати ще одну додаткову припливну установку. Але для того, щоб заощадити гроші замовника і максимально ефективно використовувати ресурс основної установки, ми розрахували і реалізували рециркуляційну магістраль, яка включається в роботу тільки під час пуску технологічних витяжних систем.

Система кондиціонування в ресторані

Під час розрахунку теплопритоків в літню пору особливу увагу потрібно приділити всім теплонадлишкам, яких в ресторані чимало це:

  • відвідувачі, персонал,
  • надходження сонячного тепла через вікна, дах і стіни,
  • витрати на охолодження вентиляційного повітря та компенсація теплопритоков від обладнання кухні

Кондиціонери марки HaierСистема кондиціонування побудована на базі напівпромислових і побутових касетних, напольно-стельових і настінних кондиціонерів марки Haier, які не тільки закривають потребу в холоді, але і служать системою додаткового обігріву взимку. Дренажні системи зведені в підвал і підключені до каналізації через кульковий сифон.

Мікроклімат ресторану – окремий клас складних і одночасно цікавих систем, які займають почесне місце в нашому списку реалізованих об’єктів.

Відео – реалізація припливно-витяжної системи в ресторані