EXSYS – Excellent Engineering Systems
Монтаж вентиляції та кондиціювання в ресторані
Реалізація вентиляції і кондиціонування в ресторані
Об’єкт: Ресторан «Хачапурі і вино»
Які роботи виконали на об’єкті наші фахівці?
- приточно-витяжна вентиляція;
- система видалення диму;
- система кондиціонування на базі напівпромислових і побутових касетних,напольно-стельових і настінних кондиціонерах марки Haier.
Глобально вентиляція ресторану складається з основної загальнообмінною припливно-витяжної системи, яка підтримує мікроклімат основних залів і технологічних систем, таких як витяжки з кухні і приплив для підпору цієї технології.
Система основної вентиляції забезпечує оптимальні параметри повітря в залах ресторану. Через систему припливних каналів підготовлене повітря потрапляє в робочу зону і асимілює надлишки тепла та влаги, пил, запахи та інші забруднення і видаляється в систему витяжних повітропроводів. Варто відзначити важливий нюанс – в залах ресторану необхідно завжди підтримувати невеликий надлишковий тиск. В іншому випадку є ризик перетікання забрудненого кухонного повітря.
Серцем основної системи є припливно-витяжна установка на 10 000 м3 / год польського виробництва від компанії VTS. В установці знаходяться припливний і витяжний вентилятори, електричний калорифер, фільтри і рекуператор тепла, який економить понад 20 000 кВт / годин на зимові місяці що еквівалентно більше 60 000 грн / міс.
Технологічні системи включають в себе витяжку від гарячого і холодного цеху кухні, загальнообміну установку, яка служить для підтримки негативного тиску, припливний повітропровід для підпору парасольок, а також витяжну систему видалення диму від дров’яного мангала і піца печі.
Для гарячого і холодного цеху все відносно просто. Вентиляторами повітря видаляється через технологічні парасолі і викидається вище коника даху. З системою видалення диму від піца печі і мангала все складніше, тому що ми стикаємося з високою температурою і продуктами згоряння дров.Таке завдання може бути вирішена тільки за допомогою гідрофільтрах, електростатичного та вугільного фільтрів. Гідрофільтр за допомогою розпилювання води асимілює основний обсяг жиру, сажі і диму, а фінальна очищення і додаткове видалення запахів нам дає електростатика і вугілля.
Окремо хотілося б приділити увагу припливної системі повітряного підпору кухні. У класичному варіанті необхідно передбачати ще одну додаткову припливну установку. Але для того, щоб заощадити гроші замовника і максимально ефективно використовувати ресурс основної установки, ми розрахували і реалізували рециркуляційну магістраль, яка включається в роботу тільки під час пуску технологічних витяжних систем.
Система кондиціонування в ресторані
Під час розрахунку теплопритоків в літню пору особливу увагу потрібно приділити всім теплонадлишкам, яких в ресторані чимало це:
- відвідувачі, персонал,
- надходження сонячного тепла через вікна, дах і стіни,
- витрати на охолодження вентиляційного повітря та компенсація теплопритоков від обладнання кухні
Мікроклімат ресторану – окремий клас складних і одночасно цікавих систем, які займають почесне місце в нашому списку реалізованих об’єктів.
Відео – реалізація припливно-витяжної системи в ресторані